TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Sebastien Grosjean
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Sabine Lisicki    26-07-2011
 
Vorig jaar stond Sabine Lisicki een tijd lang aan de kant door een hardnekkige enkelblessure. Op Wimbledon kreeg ze een wildcard en bereikte ze de halve finales. Ze hoopt dat ze dat goede ritme kan aanhouden tijdens het Amerikaanse hardcourtseizoen.

Sabine, je hebt niet meer gespeeld sinds Wimbledon. Wat heb je allemaal gedaan sindsdien?
"Het was erg druk voor me na Wimbledon. Ik was een tijdje in Duitsland waar ik heel wat radio- en televisie-interviews gedaan heb. Dat ik de laatste vier in Londen bereikte, was namelijk een goede zaak voor het Duitse tennis. Daarna ben ik naar Florida gegaan om me voor te bereiden op de Amerikaanse zomer. Ik vind het leuk om terug op de court te staan. Het is ook een uitdaging om alles onder controle te houden, zeker met de warmte en de vochtigheid hier."

Hoe comfortabel voel jij je op hardcourt?
"Ik heb al drie maanden niet meer op hardcourt gespeeld. Als je op gras gespeeld hebt, is dat toch een grote uitdaging. Ik vind het belangrijk om tijdens de eerste toernooien het gevoel opnieuw te vinden om op deze ondergrond wegwijs te raken. Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen, dat is mijn doel."

Begin maart stond je 218de op de ranking. Nu behoor je alweer tot de top 30. Ben je verrast over de snelheid waarmee je die situatie kon keren?
"Ik heb hard gewerkt in november en december van vorig jaar. In het begin kreeg ik geen loon naar werken en was ik teleurgesteld. Ik vroeg me af wanneer die goede resultaten zouden volgen, maar ik wist dat ik alles juist deed. In Miami keerde het tij en speelde ik sterk. Vanaf toen begon ik enkele top 20-speelsters zoals Petrova, Bartoli en Cibulkova te kloppen. Dat waren knappe zeges voor mij. Ik vond opnieuw mijn spel ťn het vertrouwen. Vooral dat laatste is belangrijk als je terugkeert uit blessure. Ik keek na die mooie zeges uit naar het grasseizoen, niet dat ik er veel van verwachtte. Ik had al twee jaar niet op gras gespeeld, maar toch speelde ik ongelooflijk. Wimbledon en haar Centre Court zitten voor altijd in mijn hart."

Je bereikte er de halve finale, maar ook in het dubbelspel gooide je hoge ogen. Je speelde met Samantha Stosur de finale. Hoe kom je bij Stosur terecht?
"Dat is best grappig. In Stuttgart besloten we geen dubbelspel te spelen tot de organisatie ons een wildcard aanbood. We gingen er op in en wonnen het toernooi. We hadden zo veel plezier dat we ook voor Wimbledon inschreven. Het zijn twee ongelooflijke weken geworden. Het belangrijkste is dat we ons amuseren en dat onze spelstijlen bij elkaar aansluiten."

Je hebt duidelijk een speciale band met wildcards, maar je zal toch even zonder moeten.
"(lacht) Ja, ik ben uiteraard blij dat ik die wildcards goed heb kunnen benutten. Ik heb mijn kansen gegrepen. Het is ongelooflijk welke progressie ik op de rankings gemaakt heb de afgelopen maanden. Mijn doel was om de hoofdtabel van de US Open te halen en in de top 50 te eindigen tegen het einde van het jaar. Alles wat ik nu presteer, is dus bonus."

Iets helemaal anders: je ontmoette onlangs producer David Guetta voor een photoshoot van de WTA (zie onder). Het zag er naar uit dat je veel plezier beleefde met hem.
"Absoluut! Het was erg interessant. We zijn twee volledig verschillende mensen - ik als atlete, hij als producer en DJ - en toch hadden we veel gemeen. We reizen veel en moeten vaak vechten tegen de jetlag. Allebei proberen we zo veel mogelijk contact te houden met het thuisfront en allebei houden we van wat we doen."Wat zijn je doelen voor het Amerikaanse hardcourtseizoen?
"Tijdens het grasseizoen legde ik me op te genieten en te vechten, elke match opnieuw. Dat werkte, dus waarom zou ik daaraan sleutelen. Ik wil zo veel mogelijk matchen spelen."


Bart Vandezande (Foto : Abbys)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 BelgiŽ - Contact - Info - 3 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten