TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Mariya Koryttseva
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Tennisinfo.be sprak met de VTV-jeugd    20-04-2006
 
«Als we vroeg uitgeschakeld worden op tornooien, hebben we meer tijd om te leren voor een toets.»

Michiel (18), Ruben (18), Aude (16) en Julie (15) volgen de richting ‘Sport en Studie’ aan het opleidingscentrum van de Vlaamse Tennisvereniging in Wilrijk.

«We hebben ongeveer 25 uur per week tennis- en conditietraining. Omdat onze opleiding een combinatie topsport en studie is, hebben we dan ook nog 20 uur les per week met keuze uit ASO Wetenschappen-Topsport en TSO-Topsport», zegt Aude (16). «Daarnaast krijgen we 120 halve dagen om internationale tornooien te spelen.» Of school bijkomstig is? Aude klinkt vastbesloten: «Ik wil de school zeker en vast afkrijgen.» De anderen gaan akkoord. Michiel: «Op school krijg ik een goede basis om later eventueel verder te studeren. Om een beurs te krijgen, moet ik bij de categorie -18 in de top 50 van de wereld staan. Als ik dat haal, ga ik voor een profcarrière en anders studeer ik verder.»


Een groot feest?
Kim Clijsters is een succesvol eindproduct van het opleidingscentrum. Is haar opvolging gegarandeerd? «Soms droom ik wel eens van een carrière als die van Kim, maar eigenlijk is dat onrealiseerbaar», vertelt Julie. «België blijft heel klein op wereldvlak», onderbreekt Michiel, «dus we moeten realistisch blijven. We hebben niet echt een supergrote kans op een top tien-plaats op de wereldranglijst. Maar hier zit wel de top van België samen, en dat betekent ook al iets.»

Is de tennisopleiding één groot feest? Julie: «Het kan belastend zijn. Dat hangt echter af van persoon tot persoon. Als je veel te doen hebt voor school én de opleiding, dan is het niet eenvoudig.» Ook voor Michiel is het niet alle dagen gemakkelijk. «Je moet even door de zure appel bijten als je om half negen nog moet studeren.» Van school krijgen de tennisstudenten ook opdrachten mee als ze in het buitenland tornooien afwerken. «Vroeg uitgeschakeld worden, is dan soms wel handig.» (algemeen gelach)

Examens
Voor de examens zijn er speciale regelingen. Ruben: «Omdat we veel tornooien spelen in mei en juni, hoeven we pas examens af te leggen einde augustus. Dat is minder plezant voor ons, want dan begin je al in juni te denken ‘Damn, in augustus moet ik nog examens doen’. Topsporters in spe krijgen geen voorkeursbehandeling en zijn dan ook niet automatisch geslaagd. Ruben: «Wij kunnen wel degelijk gebuisd zijn, maar dan moet je echt je voeten er aan vegen. Onze resultaten met de kerstexamens waren ook allemaal goed.» Straf kennen de tennistalenten niet echt. «We willen allemaal proftennisser worden, en daarom houden we ons ook aan de regels», aldus Michiel.
Foto: v.l.n.r.: Julie Lamont, Aude Vermoezen, Ruben Bemelmans en Michiel Antheunis.

Van rivaliteit onder Ruben, Michiel, Julie en Aude is geen sprake. Michiel: «In het buitenland komen we elkaar bijna nooit tegen, dat is zo als je uit hetzelfde land komt. In het buitenland speelden we nog geen finales tegen elkaar, in België wel.» Wie is nu eigenlijk het beste meisje en de beste jongen? Op die vraag komt een diplomatisch antwoord. Michiel: «Op dit moment staat Ruben hoger gerangschikt.» Julie antwoordt in de stijl van haar collega: «Aude staat hoger in de klassering.» Afspraak in Parijs, 2012: finale Roland Garros.


Broes Sanders (Foto : Tennisinfo.be)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 2 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten