TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Terug in de Tijd
  Ted Watts blundert op Wimbledon    27-04-2006
 
Jaar : 2004

Wimbledon 2004 was voor de meeste Belgische tennisliefhebbers geen al te groot succes: geen Kim, geen Justine en de andere Belgen die er relatief vroeg uitlagen. Maria Sharapova ging bij de vrouwen met de titel lopen, Roger Federer, hoe kan het ook anders, bij de mannen. Toch waren er heel wat fascinerende matchen.

Zo herinneren jullie je misschien nog de partij tussen Venus Williams en Karolina Sprem in de tweede ronde. Williams had in de eerste ronde weinig problemen gekend met Marie-Gaďané Mikaelian en Sprem won pas haar tweede wedstrijd op een Grand-Slam toernooi. Een makkie voor de oudste Williams, dacht iedereen, maar niets was minder waar.

De Kroatische begon erg sterk aan de partij en liep via een servicebreak 3-1 uit. Sprem behield die voorsprong en mocht bij 5-4 serveren voor setwinst. Venus haalde echter net op tijd haar betere tennis boven, brak terug en kreeg bij 6-5 zelfs twee setpunten. De 19-jarige Sprem werkte die echter beide weg en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin haalde de Kroatische het verrassend met 7-5.

Ook in set 2 was het Sprem die de wet dicteerde. Venus moest het spel ondergaan en maakte heel wat fouten. De Kroatische liep 4-1 uit en leek op weg naar een stuntzege. Williams begon echter weer wat geconcentreerder te spelen en brak terug. Toch kon ze niet verhinderen dat Sprem bij een 5-3 voorsprong voor de wedstrijd serveerde. Maar overmand door de zenuwen gaf ze haar service opnieuw uit handen, de wedstrijd leek te kantelen en er kwam opnieuw een tiebreak aan te pas.

Daarin gebeurde er echter iets heel opmerkelijk: Bij een 1-2 stand in het voordeel van de Amerikaanse sloeg Sprem een eerste service uit, maar de scheidsrechter gaf dadelijk het punt aan Sprem: 2-2. Pas toen sloeg Karolina haar tweede service en Venus won het punt: 1-3 zou je denken, maar neen, de scheidsrechter was zich van geen kwaad bewust en riep gewoon: 3-2 Miss Williams. Ook het volgende punt werd gewonnen door Williams (4-2) en toen ze van speelhelft moesten wisselen zag je duidelijk dat beide speelsters wisten dat er iets niet klopte. Venus liep 6-3 uit en leek de set te gaan binnenhalen, maar Sprem knockte terug en won uiteindelijk te tiebreak met 8-6.

Het was voor Venus de snelste uitschakeling op Wimbledon in 7 jaar. In 2000 en 2001 won ze het toernooi en in de twee volgende jaren verloor ze de finale van zusje Serena.

Achteraf werd beslist dat de scheidsrechter, Ted Watts, niet meer zou arbitreren op Wimbledon.
Alan Mils, hoofdscheidsrechter op Wimbledon, verklaarde echter dat het niet slim was van Venus niet te reageren. "De spelers zijn zelf verantwoordelijk. Als Venus had geprotesteerd, was het punt zeker gegeven en waren er geen problemen geweest."

Sprem trok zich van het voorval niet veel aan en verklaarde dat het niet haar fout was dat Watts geblunderd had. "Pech voor hem. Er lopen zo veel mensen rond de baan. Zíj moeten de score bijhouden, niet ik" zei Sprem. "Het was een belangrijk moment voor mij en ik dacht niet aan de score".

Uiteindelijk werd Sprem in de kwartfinales uitgeschakeld door Lindsay Davenport: 6-2 6-2.


Gunter Van Stappen (Foto : Tennisinfo.be)

Share/Save/Bookmark

Meer Terug in de Tijd
  Kim Clijsters' laatste Australian Open
  Winst in het hol van de leeuw
  US Open
  US Open
  US Open
  Australian Open anno 2008
  US Open anno 2007
  Wimbledon anno 2007
  Roland Garros anno 2007
  Arthur Ashe, de eerste Afro-Amerikaanse grandslamwinnaar
  De diamanten zijn voor Mauresmo
  De Australian Open anno 2007

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten