TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Wimbledon Blog
  Wimbledon Blog : Afscheid van een legende    25-06-2006
 
Vrijdag ontstond er grote commotie over de Wimbledon loting van Roger Federer. Zelden heeft een favoriet zo’n zware road to the final ontvangen van de toernooileiding. De volgende dag sprak hier echter niemand meer over. Een Amerikaanse tennisser gaf een persconferentie. Het moment waar al tijden over gespeculeerd werd is gekomen; Andre Agassi stopt met tennissen. Op de locatie waar zijn meer dan imposante carrière in 1992 van de grond kwam met een titel op de All England Club, klonken de woorden die eigenlijk niemand wilde horen. De 36-jarige Las Vegas Kid heeft maar liefst 20 jaar op het hoogste niveau gespeeld en is uitgegroeid tot een boegbeeld van de tennissport. Bij zijn entree in het profcircuit was Agassi de Vegas showman, tegenwoordig is de achtvoudig Grand Slam winnaar het ideale vaderfiguur. Nog één keer wil Agassi schitteren op de Engelse lawns, alvorens later dit jaar in navolging van zijn grootste rivaal Pete Sampras afscheid te nemen op de US Open.

Agassi heeft in zijn loopbaan meerdere generaties overbrugd. Connors was op de weg terug toen het nieuwe Amerikaanse talent begon aan zijn route. Agassi trof McEnroe en Lendl in hun beste jaren, waarna Becker en Edberg de wereldranglijst bestormden. Vervolgens ontstond er de Amerikaanse elite met Chang, Courier en Sampras gevolgd door de huidige hegemonie van Federer. In de derde ronde mag de als 25e geplaatste Agassi het wellicht opnemen tegen de leider van de nieuwste generatie tennissers; Rafael Nadal.

Zou Roger Federer inmiddels enigszins bij zijn gekomen van de schok van zijn loting? De titelverdediger is al sinds 2002 ongeslagen op gras, maar zal ongetwijfeld bijna zijn gestikt in zijn Zwitserse chocolade bij het zien van het speelschema. Federer moet in de eerste ronde af zien te rekenen met Richard Gasquet, die zojuist voor het tweede jaar op rij het grastoernooi van Notthingham heeft gewonnen. De jonge Fransman behoort tevens tot het selecte groepje van vier spelers (samen met Nalbandian, Safin en Nadal) die Federer de laatste 2 seizoenen hebben kunnen kloppen. Iets meer dan een week geleden ontmoetten beide heren elkaar op het gras in Halle, toen Federer nipt in 3 sets wist te winnen.

Helaas voor Federer wordt het er in het vervolg van het toernooi niet veel makkelijker op. Mocht de drievoudig kampioen doorkomen wachten naar waarschijnlijkheid achtereenvolgens Henman, Melzer/Vliegen, Haas/Berdych, Ancic en Nalbandian. Henman staat in de onderlinge ontmoetingen met Federer voor met 6-4, terwijl Nalbandian ook al 6 keer wist te winnen van de nummer 1 van de wereld. Ancic was de laatste speler die in 2002 van Federer won op gras, nota bene in straight sets op Wimbledon. Ook Berdych en Haas zijn in confrontaties met King Roger al eens als winnaar van de baan gestapt. De graskoning in zijn eigen achtertuin verslaan vereist echter wel iets héél bijzonders. Andre…?

Weersverwachting morgen (BBC): Lichte regen, 21 °C


(Foto : Aceszone)

Share/Save/Bookmark

Meer Wimbledon Blog
  Wimbledon Blog : Federer blijft koning van het gras
  Wimbledon Blog : Nummer 1 van de wereld verrast Henin-Hardenne
  Wimbledon Blog : 25 Redenen waarom Nadal van Federer kan winnen
  Wimbledon Blog : Trillende dames op Centre Court
  Wimbledon Blog : Traditioneel dubbelspel wint het van nieuwe opzet
  Wimbledon Blog : Nederlander speelt hoofdrol
  Wimbledon Blog : Sprookje uit voor Radwanska
  Wimbledon Blog : De pijn van Andy Roddick
  Wimbledon Blog : Heroïek en drama op dag 5
  Wimbledon Blog : Zweedse veteraan excelleert in de luwte
  Wimbledon Blog : Woensdag, gehaktdag
  Wimbledon Blog : Murray neemt stokje over van Henman

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
3.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten