TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - US Open 2006 Blog
  US Open Blog : Favorieten door op Super Wednesday    31-08-2006
 
Maar liefst 71 partijen werden er gisteren gespeeld op Flushing Meadows maar veel verrassends gebeurde er niet. Federer, Nadal, Roddick en de andere favorieten wisten zich allemaal te plaatsen voor de volgende ronde en bij de dames was het niet veel anders.

Qua persoonlijke voorspellingen zat ik er wel goed naast met Anastasia Myskina, zij verloor namelijk kansloos van de Wit-Russische Azarenka. Twee andere speelsters op mijn lijstje sleepten er gelukkig wel een benauwde overwinning uit.

Martina Hingis stond een set achter tegen Peng, maar de 20-jarige Chinese werd gaandeweg de wedstrijd onwel waardoor Miss Stepanek nog altijd in de kwartfinale kan verliezen van Ana Ivanovic, die het ook erg moeilijk had met Vera Duchevina.

U hoeft overigens niet te denken dat Hingis en Peng elkaars grootste vriendinnen zijn. Er heerste een zekere spanning tussen beide speelsters in het Louis Armstrong stadion. De Chinese sloeg enkele keren een bal net buiten de lijnen, waarna Hingis dit bevestigde door met haar racket de plek aan te wijzen waar de bal stuitte. Opvallend was dat tenminste in twee gevallen Peng tevergeefs besloot de call te Challengen. Ze vertrouwde de voormalig nummer 1 van de wereld dus niet geheel. Hingis op haar beurt was het duidelijk niet eens met het feit dat haar opponente op 1-1 in de beslissende set een medische time-out nam. Uit ongenoegen liet de nummer 8 geplaatst haar racket vallen toen ze zag dat Peng op het bankje ging zitten.

Zoals u wellicht weet is de WTA Tour onlangs een experiment gestart met ‘on-court coaching’. De speelsters kunnen hun coach vragen om de baan te betreden, om zo de gang van zaken door te nemen. Veel speelsters reageren indien gevraagd naar hun mening op subtiele wijze dat ze niet zeker weten of het wat toevoegt aan de Tour. Nou werd Roger Federer na zijn wedstrijd tegen Wang gevraagd wat zijn mening erover is. “Wil je dat echt weten?” vroeg hij met een lach op zijn gezicht. “I think it’s a joke”. Zo, die zit. Daar zullen ze bij de WTA blij mee zijn.

Vooruit, nog meer lol uit de persruimte. Argentinië neemt het in de halve finale van de Davis Cup op tegen Australië en Lleyton Hewitt heeft nog altijd niet aangekondigd of hij wel of niet af zal reizen naar Zuid-Amerika, in verband met zijn knieblessure. Hoewel ook gezegd wordt dat veiligheidsredenen de ware oorzaak zouden zijn voor de twijfel bij Lleyton. Denk alleen maar aan de confrontaties tussen Chela en Hewitt en u begrijpt dat de Australische straatvechter niet bepaald als idool wordt aanschouwd in Argentinië.

Nu heeft Nalbandian gezegd dat hij uit kijkt naar een confrontatie met Hewitt voor zijn thuispubliek. Motiveert dit de voormalig nummer 1 van de wereld tot deelname, wordt gevraagd op de persconferentie. “Niet echt, nee. Nalbandian roept altijd wel wat, dus…” Wat denkt u, doet Hewitt nog mee..? Misschien begrijpt u nu waarom de grillige Australiër twijfelt aan de veiligheid ter plaatse. Overigens was zijn partij tegen Montanes snel beslist. Een mooie ontmoeting met Djokovic lonkt in de derde ronde. Nalbandian had het was lastiger. 2-0 in sets was het voor de altijd lastige Berrer, toen de kwakkelende Argentijn eindelijk weer eens wat liet zien op de baan. Een tweede ronde om in te lijsten volgt: Nalbandian – Safin.

Andy Roddick is de enige speler die zich al heeft verzekerd van een plaats bij de laatste 32. Zijn tegenstander? Marcos Baghdatis, of toch…?


(Foto : Tennisinfo.be)

Share/Save/Bookmark

Meer US Open 2006 Blog
  US Open Blog : De meester regeert
  US Open Blog : Mooie Russinnen kunnen ook winnen
  US Open Blog : De wispelturigheid van de WTA
  US Open Blog : Blake mentaal geen topper
  US Open Blog : Nadal stelt teleur in Amerika
  US Open Blog : Here comes the rain again
  US Open Blog : Terugkeer van gevestigde namen
  US Open Blog : De wereld buigt voor Andre Agassi
  US Open Blog : Game, Set & Match… de regen! (2)
  US Open Blog : Blake eert Agassi met outfit
  US Open Blog : Wonderen bestaan
  US Open Blog : Favorieten door op Super Wednesday

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten