TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Op en top Belgisch : Soetkin van Deun    06-09-2006
 
Zoals we allemaal wel weten, begeeft ons landje zich momenteel in een echte tennisdroom. De resultaten en titels die worden behaald door onze landgenoten zijn amper weg te denken. Denk maar aan de Grand Slams van J. Henin-Hardenne en K. Clijsters.

Uiteraard wordt de vraag gesteld welke prestaties ons Belgenland binnen een decennium zal leveren. Jammer genoeg zal de huidige ‘gouden generatie’ zijn racket ooit aan de haak moeten hangen… Maar niet getreurd, Tennisinfo.be ging eens aankloppen bij onze volgende generatie tennisvrouwen!

Soetkin Van Deun was onze eerste stop. Deze niet-onknappe Kempische jongedame staat momenteel als 10e gerangschikt op de Belgische ranglijsten en is hierdoor de beste niet-internationale speelster. Daar komt echter verandering in want sinds een maand stapte zij de profwereld in. Soetkin is (vandaag) 18 jaar oud (geworden!) en besloot om na haar middelbare studies een jaar alles op het tennis te zetten, om zich te meten met de échte top.

Interview :

Op welke leeftijd ben je beginnen tennissen? Ben je snel tot de conclusie gekomen dat het tennissen in je zat?
Ik ben beginnen tennissen toen ik 8 jaar was. Toen ik klein was, was ik eigenlijk niet zo goed. Ik kon wel redelijk tennissen en ik heb een paar jaar vtv gedaan, maar in die tijd was het gewoon toernooien spelen voor het plezier. Het zijn vooral de laatste jaren waarin ik een enorme vooruitgang heb gemaakt.

Hoe ben je eigenlijk begonnen met tennis? Kwam dat grotendeels door je grotere broer die Belgisch kampioen werd bij de junioren ?
Tennis is bij ons begonnen toen mijn nonkel (Rudy Van Deun) mijn broer leerde tennissen. Toen ik wat ouder was, mocht ik vaak mee en zo heb ik dan ook leren tennissen. Het feit dat mijn broer Belgisch kampioen was geworden, had daar eigenlijk niets mee te maken. Maar het spoorde me wel aan om meer en meer te gaan tennissen.

Hoe ziet er een dagje tennis uit voor Soetkin? Aantal uren fitness/tennis? Heb je een vaste coach?
Een dagje tennis ziet er eigenlijk heel normaal uit. Het aantal uren dat ik fitness en tennis hangt gewoon af van de periode, het varieert altijd. Vorig jaar heb ik altijd 10 à 11u getennist per week. Maar nu dat ik in de toekomst meer toernooien ga spelen, zal het aantal uren training ook wel stijgen. Ik heb geen vaste coach. Ik heb thuis een coach waar ik rustig mee kan trainen en er zijn in Panorama ook een aantal coachen waarmee ik train.

Sinds wanneer heb je besloten dat je je volledig gaat concentreren op het proftennis?
Sinds juni 2006. Nu ik mijn middelbare school heb afgemaakt, kan ik twee kanten op: studeren of tennis. Het is dan toch een jaartje (of meer) tennis geworden.

Je hebt je humaniora afgehandeld in wetenschappen-wiskunde. Wat zie je jezelf doen later moest je niet voor het tennis hebben gekozen?
Als het niet lukt op tennisvlak, ga ik gewoon terug studeren. Ik zou iets kiezen in de aard van psychologie-lo-rechten-criminologie. Maar om nu al een keuze te maken tussen deze vier, is nog niet mogelijk. Het zou in ieder geval die kanten opgaan.

Wat zijn je globale doelen in verband met tennis? Wat is je absolute tennisdroom?
Nu hoop ik gewoon dat ik zo snel mogelijk op de wereldranking verschijn. Maar ik zou echt blij zijn als ik top 200 zou halen en vooral dat ik blijf vooruitgang boeken.

Wie zijn je tennisidolen van vandaag de dag? Is er een speelster/speler voor wie je bewondering hebt? En waarom?
Echte tennisidolen heb ik niet echt. Maar om er echt een speler uit te kiezen, dan ga ik toch voor de nummer één van de wereld bij de mannen, Roger Federer. Gewoon omdat hij alle slagen enorm beheerst en zo ontspannend kan spelen.

Kan je eens omschrijven wat de grote lijnen omvatten van je tennisspel? Ben je een aanvallende /verdedigende speelster?
Mijn spel zit er een beetje tussenin, ik probeer aanvallend te spelen, maar als ik moet verdedigen dan kan ik dat ook. Ik speel graag op de baseline en mijn kracht bestaat er uit dat ik niet zoveel fouten maak.

Wat is je beste slag/ je wapen? Wat kan er volgens jou nog zeker verbeteren in je spel/slagen?
Mijn beste slag is toch mijn backhand. Eigenlijk zijn zowel mijn forehand als mijn backhand degelijk, maar ik kan nog dat net ietsje meer met mijn backhand. Er kan nog zoveel verbeterd worden, maar ik moet zeker wat meer aandacht gaan geven aan mijn opslag, forehand en slice.

Je hebt al een paar tornooien in het buitenland gespeeld (Roemenie/Finland). Wat is hetgeen je het meeste opvalt aan zo’n professioneel tornooi?
Het is eigenlijk heel de tijd wachten en wachten. Heel de dag ben je bezig met jouw match en dat iedere dag terug opnieuw. Je moet ook wat geluk hebben om ver te geraken. Het is zeker anders dan op de Belgische velden.

Welke activiteiten doe je zoal buiten het tennis? Je non-tennis-hobby’s?
Geen, met tennis alleen heb ik het al druk genoeg (lacht).

Wat is je absolute favoriete topfilm? En waarom? Favoriete acteur/actrice?
Een favoriete film heb ik niet echt. Ik ben voor alles te vinden behalve voor horror.

Je favoriete land waar je ooit al naar toe bent geweest? En welk land zou je dolgraag willen bezoeken?
Echt veel keuze heb ik nog niet, maar dan ga ik toch voor Italië. En ik zou graag eens naar Ethiopië willen gaan.

Tennisinfo.be bedankt je hartelijk voor dit interview en wenst je nog veel succes met je tenniscarrière. Hopelijk horen we nog veel van je!


(Foto : Tennisinfo.be)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
1.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten