TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Alexandra Dulgheru
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  De toekomst : Yanina Wickmayer    21-10-2006
 
Yanina Wickmayer werd op 20 oktober 2006 17 jaar oud. Ze is momenteel de 7e beste tennisvrouw in België. Tijd voor een interview.

Op welke leeftijd ben je beginnen tennissen? Ben je snel tot de conclusie gekomen dat het tennissen in je zat?

Tennissen begon voor mij vrij laat op 9 jarige leeftijd. Op de eerste tast was tennis puur amusement, ik vond het simpelweg super leuk om te doen.

Je verbleef vroeger een tijdje in Amerika. Was je verblijf daar om je tenniscarrière verder uit te bouwen of ligt jouw trainingsbasis toch in België?

Ik ben na het overlijden van mijn moeder samen met mijn vader naar Amerika vertrokken. Gedurende 2 jaar heb ik zo mijn gedachten proberen te verzetten in het Resort van Saddlebrook (Florida). Het is trouwens daar waar ik school heb gelopen in het engels en ook de mogelijkheid heb gekregen om mijn tennis te onderhouden. Momenteel woon ik in België en train bij de waalse club TC Odrimont. Mijn huidige tennisomgeving bestaat uit tenniscoach Michel Bouhoulle , Justin Hofferlin en conditietrainer Francis.

Hoe lang stond je besluit al vast om voor proftennisster te gaan? Kan je ons een beeld geven hoeveel uren je per dag spendeert aan je tennis?

In 2004 heb ik besloten om het erop te wagen. Dat is nu dus al ongeveer 2 jaar dat ik fulltime met mijn tennis bezig ben. Het aantal trainingsuren per dag hangt volledig af van de exacte periode waar we ons op dat moment bevinden.

Proficiat met je overwinning in Koksijde deze zomer! Had je deze overwinning voelen aankomen of kwam het helemaal onverwacht? Hoe voelde je je na je eerste ITF-titel?

Bedankt! Ik stond toen al een aantal weken heel goed te tennissen en had toen al een prachtig seizoen erop zitten. Mijn prestaties in 2006 hebben me veel vertrouwen gegeven en zo voelde ik me toch klaar voor het behalen van een tornooititel. Uiteindelijk komt zo’n overwinning toch altijd een beetje verrassend hoor. Ik was uiteraard heel gelukkig en het gaf me een enorme voldoening. Voor mij was het een beloning van al het harde werk van de afgelopen maanden met mijn tenniscoach Michel.

Deze ITF-titel moet je naar meer doen smaken. Wat zijn je globale doelen in verband met tennis? Wat is je absolute tennisdroom?

Mijn uiteindelijke doel is de top 100 halen van het vrouwentennis. Niet onmiddellijk uiteraard, maar hopelijk binnen een aantal jaren. Dromen gaan ver hé…(lacht)!

Wie zijn je tennisidolen van vandaag de dag?

Het klinkt misschien niet al te origineel (lacht) , maar geef mij maar Kim Clijsters bij de vrouwen en Roger Federer bij de mannen.

Kan je eens omschrijven wat de grote lijnen omvatten van je tennisspel? Ben je een aanvallende /verdedigende speelster?

Ik ben op en top een aanvallende speelster. Zo beschik ik over een zeer sterke service en heb ik veel vertrouwen in mijn harde basisslagen waardoor ik mijn aanvallend spel kan opleggen aan de tegenstandster.

Wat is je beste slag/ je wapen? Wat kan er volgens jou nog zeker verbeteren in je spel/slagen?

Zoals ik reeds zei, zijn mijn service en mijn basisslagen zeker mijn grootste wapens. Momenteel kan er nog héél veel verbeterd worden, al zijn het maar kleine details. Zo kan ik op tactisch vlak nog veel opsteken en hopelijk veel ervaring opdoen om van iedereen te kunnen winnen.

Je was ook geselecteerd voor de Fed Cup finale Belgie – Italië. Je eerste deelname voor België en meteen een historisch moment mogen meebeleven! Wat waren je impressies over die week?

Ik was eigenlijk in Oostende als vijfde speelster in het team. Gedurende een hele week heb ik kunnen meetrainen en meegenieten van de ploeg . Tijdens de matchen zelf zat ik naast de baan, de ploeg aan te moedigen. Al deze zaken waren stuk voor stuk mega ervaringen voor mij. Ik heb me goed in het team kunnen inwerken en voel er me dan ook echt goed bij. Ondanks het verlies was het een prachtige week.

Welke activiteiten doe je zoal buiten het tennis? Je non-tennis-hobby’s?

Zoals wel meer mensen, hou ik van te gaan shoppen of een filmpje bekijken. Plezier maken met mijn vriendinnen buiten het tennis blijft het belangrijkste!

Wat is je absolute favoriete topfilm? En waarom? Favoriete acteur/actrice?

De film ‘Derailed’ met mijn favoriete actrice Jennifer Aniston! Het verhaal zit zodanig goed in elkaar dat ik hem niet anders dan geweldig kan vinden.

Wat is je favoriete land waar je ooit al naar toe bent geweest? Voel je je tenslotte meer Belgische of Amerikaanse?

Door het reizen voor mijn tennis ben ik al in veel leuke en mooie landen geweest maar tijd om het daadwerkelijk te gaan bezoeken ontbreekt er wel steeds. Ik voel me 100 procent Belgische maar Amerika kan me zeker even goed bekoren! (lacht)

Tennisinfo.be bedankt je hartelijk voor dit interview en wenst je nog veel succes met je tenniscarriere! Hopelijk horen we nog veel van je !!


(Foto : Abbys)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
1.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten