TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Mikhail Youzhny
Yannick Mertens
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Kristof Vliegen, de Belgische nummer 1    05-12-2006
 
Kristof Vliegen sloot 2006 af als beste Belgische man. Hij maakte in 2006 een sterke opmars. Tennisinfo.be vroeg hem wat 2006 voor hem bracht en hetgeen hij in 2007 graag wil realiseren.

Dag Kristof. Proficiat met je overwinning (in de finale van de Tennis Oostende Prestige nvdr.), en nu een aantal dagen vakantie?

Ik heb al vakantie gehad, ik heb al terug getraind, maar nog niet getennist, enkel wat conditietraining. Woensdag vertrek ik naar de Dominicaanse Republiek, waar ik ook wat aan mijn conditie ga werken zodat ik aangepast ben aan de warmte zoals in Australië. Na een week kom ik terug naar huis en beginnen de trainingen al vollebak.

Deugdoende vakantie gehad dan de voorbije dagen?

Ik had veel verplichtingen de laatste dagen: de interclub in Frankrijk, conditietrainingen en de verhuis ook nog. Heel verschillende dingen maar het was wel druk. Ik heb heel weinig tijd gehad voor mijn vriendin, maar de komende weken komt daar verandering in.

Op de website van de ATP-tour staat er een filmpje van een Players Party. Amuseer je je daar of is dat verplichte nummertje?

Een hele goede vraag, want ik weet welk filmpje dat is (lacht). Het was de eerste keer in mijn leven dat ik naar zo'n Players Party ben geweest. De spelers worden er verplicht aanwezig te zijn. Roger Federer moet daar een half uur aanwezig zijn om eigenlijk alleen maar een acte de présence te geven. Ik ben daar naar toe moeten gaan omdat de organisatie van de US Open daarom vroeg, omdat ik revelatie van het jaar was volgens de ATP. Als ik daar dan ben, probeer ik wat fun te maken en ik heb mij er ook goed geamuseerd. Het werd gehouden de vrijdagavond voor de Grand Slam begon, er is volgens mij niemand die avond voor 2u naar huis gegaan.

Is dit typisch voor de US Open z'on feestjes, of durft de organisatie van een andere Grand Slam dat ook inrichten?

Ik heb er eigenlijk geen idee van, ik heb nog maar ééntje gedaan. Ik weet dat er Players Partys zijn, maar daar hou ik mij niet mee bezig. In New York was het toeval omdat ik toen al in NY zat. Het is een leuke bedoening, je kan de spelers en speelsters eens op een andere manier bekijken. Het hoort er gewoon bij.

Woensdag heb je gevoetbald. Hoe viel dat mee?

Ahja! Dat had ik deze week ook nog gedaan. Ik was het zelfs al vergeten. Vorig jaar hebben we daar moeten spelen tegen Tubeke zelf op dat moment. Dat was toen moeilijk, maar nu tegen die ... laat ons zeggen ‘oude krabbers’ (hilariteit), neen, dat mag ik eigenlijk niet zeggen. Tegen deze mannen (de ex-Rode Duivels van Mexico ’86) was dat echt heel leuk. Voor de kinderen probeerden we er echt iets moois van te maken, en dat is volgens mij goed gelukt. Ik heb de eerste 45 minuten gespeeld. Van de middenvelders, Zetterberg en Walem kreeg ik mooie passen in de voet, dus veel moest ik eigenlijk niet doen. Onze snelheid tegen de tegenstanders heeft ons wel geholpen. De snelle mannen hadden we vooraan gezet : Malisse, ik en Olivier Rochus. Met onze snelheid probeerden we wat balvaardig over te komen.

Is het toeval dat tennissers ook goed overweg kunnen met een bal op een voetbalveld?

Ja, dat denk ik wel. Persoonlijk heb ik mij al veel bezig gehouden met voetbal. Ik ben supporter van Racing Genk en ben daar altijd met vrienden. In mijn tennisbag zit ook altijd een klein balletje om daarmee te voetballen.

We zagen dat je vandaag veel dropshots gebruikte. Was dit voor het amusement of de nieuwe taktiek?

Dat is geen nieuwe taktiek, dat is een taktiek die ik al jaren probeer uit te voeren. Mijn forehand en mijn dropshot zijn normaal mijn sterkste punten en die probeer ik te gebruiken. Voor de meeste mensen komt een dropshot over als show, zoals ik het hier een aantal keer uitvoerde, maar voor mij is het voor een vast patroon in mijn spel.

Waar start je 2007?

Ik start in Doha. Daarna de tornooien van Auckland en Melbourne. Daarna weet ik nog niet waar ik zal spelen.

Wat zijn je doelstellingen voor 2007?

Ik wil zeker de tweede week van een Grand Slam halen. Op welke ondergrond dat zal zijn, daarmee moet ik niet mee bezig zijn. Gewoon tweede week Grand Slam halen is voor mij het belangrijkste.

Welke ondergrond leent het best voor je spel?

Op sommige ondergronden gaat mijn spel wat beter. Buiten heb ik een paar keer halve finales gespeeld, binnen een paar keer halve finales, op gras ook halve finale en finale op gravel.

Welk deel van je spel kan je nog verbeteren?

Ik denk dat alles nog kan verbeteren. Persoonlijk denk ik dan dat als ik zo verder doe, het dan veel beter zal gaan in de toekomst. Door te trainen zullen mijn slagen ook beter worden. Het moet alleen nog wat constanter.

Veel succes Kristof en geniet van je vakantie!


Jan Berton (Foto : Tennisinfo.be)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten