TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Olivier Rochus : 'Zal alles doen voor mijn land'    10-12-2006
 
Olivier Rochus was op zaterdag 9 december in Marche voor de Vitenza Tennis Challenge, waarin hij niet kon optreden door een blessure aan de kuit. Toch kon hij Tennisinfo.be even te woord staan.

Dag Olivier. Je hebt een goed seizoen achter de rug met overwinningen in München en Orleans. Ben je eigenlijk zelf tevreden over je seizoen ?

Ik ben heel tevreden. Ik heb twee toernooien gewonnen en mijn vijf wedstrijden in de Davis Cup. We hebben ook een plaats in de wereldgroep van de Davis Cup. Het had nog iets beter gekund als ik de vele wedstrijdpunten die ik heb gehad tegen top 10-spelers zoals Federer en Nadal, had kunnen verzilveren. Maar ik ben gelukkig met wat ik gepresteerd heb. Na Wimbledon heb ik dan nog twee maanden niet kunnen spelen door een blessure. Ik sta nu op de 35ste plaats in de wereldranglijst, heb toernooien gewonnen en sta in de wereldgroep van de Davis Cup, dus mag ik wel spreken van een erg mooi seizoen.

In de Grand Slams heb je dit jaar telkens makkelijk de derde ronde bereikt, maar hebt dan je meerdere moeten erkennen. Is het een doel voor jou om dit jaar wel de vierde ronde te bereiken in een Grand Slam, misschien zelfs de kwartfinale ?

Jazeker. De Grand Slams zijn de belangrijkste toernooien. Dit jaar slaagde ik erin om telkens een of twee rondes te overleven, maar niet meer. Op Roland Garros tegen Martin verloor ik jammer genoeg in 5 sets. Ik was er heel dicht bij en had zelfs een goede loting om nog verder te kunnen gaan. Maar als je op gras tegen een Hewitt stuit of tegen Safin op hardcourt in de derde of vierde ronde, is dat nooit eenvoudig. Ik ben al heel vaak dichtbij een kwartfinale op een Grand Slam geweest, ik hoop dat het er ooit eens gaat van komen.

Op een Davis Cup-ontmoeting ben je er altijd bij. Waarom speel je zo graag Davis Cup-wedstrijden ?

Voor je eigen land mogen spelen is een hele grote eer. Toen ik klein was, droomde ik ervan om in de Davis Cup te mogen uitkomen. Als je het volkslied hoort is dat hartverwarmend. Zeker het publiek is iets uniek als je voor eigen volk speelt, dus zolang ik word opgeroepen, zal ik Davis Cup blijven spelen, tot het einde van mijn carrière. Ik zal alles doen voor mijn land.

Je bent ook peter van de Belgian Tennis Fans. Het moet deugd doen om een supportersgroep te hebben die op bijna elk toernooi in de buurt aanwezig is.

Dat klopt. Dat is echt iets uitzonderlijk. Veel landen hebben zo’n groep supporters niet. De Belgische fans zijn fantastisch en de Belgian Tennis Fans zijn echt iets uitzonderlijk, dus moet je hen ook iets teruggeven. Ze doen een uitstekende job.


Nicolas Naets (Foto : kc-forom.tk)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten