TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Terug in de Tijd
  Finale Roland Garros    26-10-2005
 
Jaar : 1999

De finale van het vrouwentennis, tussen de toenmalige nr. 1, de Zwitserse Martina Hingis en de zesvoudige winnares van Roland Garros, de Duitse Steffi Graf is tot de dag van vandaag nog steeds een van de beste tennismatchen ooit, en kende ook een merkwaardig keerpunt. Aanvankelijk leek het dat Hingis de match eenvoudig zou winnen, en de Zwitserse schreef de eerste set op haar naam met 6-4.

Ook de tweede set begon veelbelovend voor de leading lady van het tennis. Ze brak meteen de service van Graf en kwam op een 2-0 voorsprong. Tijdens het de volgende opslagspel van Steffi sloeg Hingis een diepe bal terug, die out werd gegeven door de lijnrechter. De Zwitserse was het daar niet mee eens en begon een discussie met de referee, die echter de lijnrechter niet in het ongelijk wou stellen. Het ging zelf zover dat Hingis aan de overzijde zelf het merkpunt van de bal ging aanduiden. Graf van haar kant gaf een ander merkpunt aan. Camerabeelden zouden nadien uitwijzen dat dit een verkeerde aanduiding was. Toen de referee nog altijd niet op de eis van Hingis wou ingaan, ging ze terug op haar stoel zitten, en weigerde verder te spelen tot zij gelijk kreeg. Dit ontlokte aan Graf nog de vraag of er nog zou getennist worden. Uiteindelijk; na een strafpunt en de dreiging van diskwalificatie was Hingis terug bereid om verder te spelen. Martina kon nog met een 5-4 stand serveren voor de match, maar Graf kon het tij doen keren en won de tweede set met 7-5.

In de derde set werd Hingis werd met de minuut prikkelbaarder en verloor haar concentratie en kwam meteen 3-0 achter. Zij probeerde op matchpunt nog haar tegenstandster uit haar evenwicht te brengen door enkele onderhandse services. De eerste lukte nog, maar op de tweede maakte Steffi het ongenadig af. Zij won met 6-2. Jammer voor Martina, maar had ze zich bij de (onjuiste) beslissing van de lijnrechter neergelegd, dan had zij waarschijnlijk gemakkelijk gewonnen.

Martina Hingis ging na afloop wenend troost zoeken bij haar moeder, en weigerde aanvankelijk te verschijnen op de slotceremonie. Uiteindelijk, na aandringen van haar moeder verscheen ze dan toch. Hingis zou nooit Roland Garros winnen en voor Steffi Graf was het haar 22į en laatste overwinning in een Grand Slam toernooi. Enkele maanden later zou zij het beroepstennis vaarwel zeggen


Adrienne Mees (Foto : RandyBartell)

Share/Save/Bookmark

Meer Terug in de Tijd
  Kim Clijsters' laatste Australian Open
  Winst in het hol van de leeuw
  US Open
  US Open
  US Open
  Australian Open anno 2008
  US Open anno 2007
  Wimbledon anno 2007
  Roland Garros anno 2007
  Arthur Ashe, de eerste Afro-Amerikaanse grandslamwinnaar
  De diamanten zijn voor Mauresmo
  De Australian Open anno 2007

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
1.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 BelgiŽ - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten