TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Justine Henin
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - PDG 2008
  Geluidsoverlast    11-02-2008
 
De Proximus Diamond Games verdwijnen na 2008 niet geheel van de kalender, maar deze editie gaat wel de boeken in als het laatste officiŽle WTA-toernooi van Antwerpen. Vanaf volgend jaar verandert het evenement in een exhibitietoernooi en zullen er geen punten voor de ranglijst meer te verdienen zijn. Naast Justine Henin is ook Abe Kuijl aanwezig in het Sportpaleis. Hij bericht dagelijks over zijn belevingen in de Proximus Diamond Games-blog.

In de journalistiek verlopen zaken niet altijd zoals gepland. Laat staan in de sportjournalistiek, waar een bepaald resultaat of een onverwachte uitspraak plots tot veel opschudding kan leiden en een vooraf opgestelde planning volkomen op zijn kop kan gooien.

Mijn grootste opdracht voor de Proximus Diamond Games was aanvankelijk een interview met Serena Williams. Maar helaas, Serena meldde zich niet geheel onverwachts af. Dan zou het Tatiana Golovin gaan worden, want zij heeft onlangs namelijk Glen Schaap ingehuurd als haar nieuwe coach, en voor het Nederlandse Tennis Magazine is dit natuurlijk een mooie binnenkomer. Maar nee, Tati had nog teveel last van haar rug.

Vervolgens kreeg ik het voorstel om me te gaan richten op Na Li, met natuurlijk als insteek de ontwikkeling van het Chinese tennis en de Olympische Spelen van later dit jaar. Na de WTA te hebben benaderd voor een interview, kreeg ik een mail terug met de vraag of ik Chinees spreek, of anders een tolk met me mee zou nemen. Oei, ik dacht dat ze toch wel een aardig woordje Engels sprak. Navraag bij een Amerikaanse collega leerde mij dat ze allesbehalve vloeiend is in deze taal. Toch raadde hij me aan om in ieder geval een poging te wagen, want je weet niet wat er kan gebeuren.

Vandaag was het dan zover. Li ontdeed zich in de eerste ronde van de Diamond Games eenvoudig van de Russische veterane Elena Likhovtseva en zou vervolgens tijd vrij maken voor een interview met ondergetekende. Aanvang: 19.30 uur. Exact gelijktijdig met de wedstrijd van de dag tussen Yanina Wickmayer en Shuai Peng, waarvan u het resultaat inmiddels bekend is.

U moet weten dat de persruimte direct grenst aan de tribunes van het Sportpaleis, dus de geluiden van het centre court krijgen achtergebleven journalisten perfect mee. Het afroepen van de umpire is uitstekend te horen, laat staan de loeiharde jingles die om de twee games door het stadion gaan. En oh ja, laat ik volstaan met te zeggen dat de Belgische tennisfans Yanina wel een overwinning gundenÖ

Wanneer iemand in alle rust een interview probeert af te nemen met een persoon die moeite heeft met de Engelse taal, kan dit allemaal enigszins vervelend genoemd worden. Gelukkig heeft mijn voicerecorder alles goed op kunnen nemen en begreep Li dat ze met enige regelmaat haar stem moest verheffen. Haar Engels was lang niet zo slecht als ik had gevreesd, dus dat was alleszins nog mooi meegenomen ook.

Het programma voor morgen: een interview met het Hongaarse supertalent Agnes Szavay. Verwachte aanvangstijd: 19.30 uurÖ
Share/Save/Bookmark

Meer PDG 2008
  Eind goed, al goed
  Met de schrik vrij
  Hoestbuien
  Herinneringen aan vorig jaar
  Zwoegen in het achterveld
  Hoezo, geluidsoverlast?
  Geluidsoverlast
  Een speelse start

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 BelgiŽ - Contact - Info - 7 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten