TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Sebastien Grosjean
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - PDG 2008
  Hoestbuien    15-02-2008
 
De Proximus Diamond Games verdwijnen na 2008 niet geheel van de kalender, maar deze editie gaat wel de boeken in als het laatste officiële WTA-toernooi van Antwerpen. Vanaf volgend jaar verandert het evenement in een exhibitietoernooi en zullen er geen punten voor de ranglijst meer te verdienen zijn. Naast Justine Henin is ook Abe Kuijl aanwezig in het Sportpaleis. Hij bericht dagelijks over zijn belevingen in de Proximus Diamond Games-blog.

Terwijl Justine Henin met slecht spel zich desalniettemin heeft weten te plaatsen voor de halve finales, zijn ondertussen zo goed als alle reekshoofden in Antwerpen gesneuveld. Vandaag viel weer een voornaam slachtoffer te noteren, te weten Daniela Hantuchova. De als derde geplaatste Slowaakse had last van een verkoudheid, en was daardoor lang niet op haar best tegen Timea Bacsinszky, u weet nog wel, die hard werkende Zwitserse. Al hoestend en proestend stond Hantuchova na haar opgave in de derde set de pers te woord.

Een kwartiertje later kwam een dolgelukkige Bacsinszky het perscentrum binnen voor haar persconferentie. Ik had de afspraak om haar na afloop nog even persoonlijk te interviewen, dus ik liet het Franstalige kruisverhoor aan mij voorbij gaan. Bacsinszky spreekt maar liefst vijf talen, en stelde voor de grap aan mij voor om het interview in het Nederlands te doen.

Timea vertelde dat ze net als Hantuchova zelf ook niet helemaal in beste doen was. Ze heeft al dagen last van een droge keel en imiteerde haar kuchjes van tijdens de wedstrijd. Dat laatste had ze beter niet kunnen doen. Ze kreeg een serieuze hoestbui, waarvoor ze mij sarcastisch bedankte. Maar ik kan haar de hand schudden, want zelf loop ik ook al dagen te kuchen vanwege de droge lucht in het Sportpaleis. De hoestdrank is inmiddels al bijna op.

Inmiddels heeft Bacsinszky al zes wedstrijden achter de rug, waarbij ze in haar eerste rondeduel tegen Olga Govortsova ook nog eens een match point overleefde. Met haar vechterslust kan ze het iedereen lastig maken, en dus ook een Henin die lang niet in topvorm verkeert.

Elke dag wordt in het perscentrum een ‘press contest’ gehouden, waarbij voor een bepaalde wedstrijd de winnares, het aantal sets, het aantal games en de tijdsduur moeten worden voorspeld. Net als vandaag en gisteren, zal ook morgen vrijwel zeker de wedstrijd van Henin worden uitgeroepen tot ‘match of the day’. Vooralsnog is er geen journalist geweest die anders ingevuld heeft dan een twee sets overwinning voor Justine. Misschien dat ik morgen die traditie maar eens ga doorbreken…


(Foto : Tennis.info)

Share/Save/Bookmark

Meer PDG 2008
  Eind goed, al goed
  Met de schrik vrij
  Hoestbuien
  Herinneringen aan vorig jaar
  Zwoegen in het achterveld
  Hoezo, geluidsoverlast?
  Geluidsoverlast
  Een speelse start

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 2 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten