TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Ksenia Pervak
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - PDG 2008
  Met de schrik vrij    16-02-2008
 
De Proximus Diamond Games verdwijnen na 2008 niet geheel van de kalender, maar deze editie gaat wel de boeken in als het laatste officiŽle WTA-toernooi van Antwerpen. Vanaf volgend jaar verandert het evenement in een exhibitietoernooi en zullen er geen punten voor de ranglijst meer te verdienen zijn. Naast Justine Henin is ook Abe Kuijl aanwezig in het Sportpaleis. Hij bericht dagelijks over zijn belevingen in de Proximus Diamond Games-blog.

Wat is er toch met Justine Henin aan de hand? Ze speelt de hele week al ver onder haar kunnen, en had vandaag zomaar kunnen verliezen van de ontdekking van het toernooi: Timea Bacsinszky. De 18-jarige Zwitserse wist echter haar break kansen in de tweede en derde set niet te benutten, waardoor Henin uiteindelijk toch gewoon met de winst aan de haal ging.

Na het volle huis op donderdagavond is de publieke belangstelling voor de laatste twee duels van Henin wat teruggelopen. Zo ging het vorig jaar ook met de wedstrijden van Kim Clijsters, maar voor mijn gevoel trok Kim meer toeschouwers naar het Sportpaleis. Eťn ding is zeker: de aanmoedigingen voor Clijsters waren afgelopen jaar een stuk hartstochtelijker dan de vrij tamme ondersteuning die Henin ontvangt.

Om nog even terug te komen op de press contest waarover ik gisteren schreef: ik was vastbesloten om een 3-sets overwinning voor Henin in te vullen en mijn positie in de Top-5 van het eindklassement veilig te stellen, maar helaas, de opdracht van vandaag betrof het duel tussen Na Li en Karin Knapp. Hiermee ging ik met mijn 2-sets overwinning voor Li natuurlijk de mist in, waardoor ik een nu nog onbekende prijs op mijn naam kan schrijven.

Henin zal het morgen in de finale dus op gaan nemen tegen Knapp. Met alle verrassende uitslagen die we de afgelopen week hebben gehad, is het eigenlijk niet eens meer opvallend te noemen dat er een onbekende speelster in de finale staat. Knapp staat op de 47e positie op de wereldranglijst, en zal de hoogst gerangschikte speelster zijn die Justine Henin deze week treft. Ik kan me niet voorstellen dat Juju ooit zoín Ďeenvoudigeí tegenstand heeft gekend in een Tier II toernooi. De laatste editie van de Proximus Diamond Games had een beter lot verdiend. Gelukkig lijkt het toernooi wel haar gedroomde winnares te krijgen.


(Foto : Tennis.info)

Share/Save/Bookmark

Meer PDG 2008
  Eind goed, al goed
  Met de schrik vrij
  Hoestbuien
  Herinneringen aan vorig jaar
  Zwoegen in het achterveld
  Hoezo, geluidsoverlast?
  Geluidsoverlast
  Een speelse start

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 BelgiŽ - Contact - Info - 2 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten