TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Mikhail Youzhny
Yannick Mertens
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Abn Amro 2008
  Please take your seats    18-02-2008
 
Het ABN Amro World Tennis Tournament – of gewoon het toernooi van Rotterdam – is de US Open van Europa. Gezellig praten tijdens de match, iets drinken op de tribunes, een wandeling doen in de Ahoy om de talloze andere activiteiten te bewonderen, het hoort er allemaal bij in Rotterdam. De “find your seats please, especially in the boxes” plaat van de referee draait vaak door. Vaak heb ik de neiging om als rasechte tennisliefhebber de mensen achter mij het zwijgen op te leggen, maar ah kom, het hoort bij dit toernooi.

Wat wel iets beter kan – al ligt dat misschien ook wel aan het oriëntatiegevoel van uw trouwe dienaar – is de bewegwijzering, in het bijzonder voor de persruimte. Dertig minuten op zoek gaan om die te vinden, dat is lang, vooral als men je van de ene naar de andere kant stuurt. De persruimte op zich is best OK, je hebt er internetaansluiting en kan in een rustige omgeving werken. Op de tribunes zit je echter gewoon op een normaal stoeltje. Dat heeft echter ook zijn charmes, want dan hoor je wel eens “Nah, die andere match was toch wel veel leuker. Hier is écht niets aan, gaan we effe weg ja”.

Dat zeiden de mensen achter mij tijdens Karlovic – Rochus. En ze hadden ergens wel gelijk. Veel tennis was er absoluut niet te zien. Tegen de snoeiharde opslagen van Karlovic had Olli absoluut geen verhaal. Hoongelach ook op de tribunes naar Rochus toe. Ook daarin kon ik de Nederlanders geen ongelijk geven: het verschil in lengte was echt wel opmerkelijk. Een collega-journalist vroeg me hoe Olivier in godsnaam ooit twee keer had kunnen winnen van Karlovic: op gras en hardcourt dan nog. Olli zit echter in een serieuze vormcrisis, en lijkt er zich een beetje bij neer te leggen.

Na de match zou Rochus naar de persconferentiezaal komen, maar dat lukte niet aangezien Lleyton Hewitt een one-on-one aan één van de collega’s gaf. Dan maar naar de player’s lounge via de catacomben van de Ahoy. Nu ja, player’s lounge is een groot woord. Het is eigenlijk gewoon een gang met wat tafels en een bar (met erg lekkere donuts maar dit geheel terzijde), maar meer is het niet. Dan hebben wij het als pers veel beter getroffen. Vreemde vaststelling, maar de top van het mannentennis lijkt niet in luxe te baden op dit toernooi. Gelukkig is er nog het fraaie prijzengeld van dit toernooi: 824.000 euro in totaal.

Dé match van vandaag is het duel tussen titelverdediger Youzhny en Tipsarevic. Het is ook de eerste match voor de pronostiek onder journalisten, duimen dus. Mijn prono: Youzhny wint in 23 games, na 76 minuten. Veel interessants was er vandaag verder niet te beleven en dat merkte je dan ook aan de aanvragen voor persconferenties. “Gabashvili? Nobody? Niet allemaal tegelijk alsjeblieft!” “Ferrero? Anyone? OK, No one.” Dat wordt leuk na Nadals eerste match...

Matchen van morgen om naar uit te kijken: Soderling – Baghdatis, maar dé klepper wordt lokale held Raemon Sluiter tegen Michael Llodra. Ik heb me laten vertellen dat Sluiter erg nerveus is voor die match omdat hij iets moois wil laten zien aan het Rotterdamse publiek.

Oh ja, nog één grapje van een Nederlandse collega. Ik begreep hem niet, u misschien wel. “Wat is de site van de Belgische vogelbond? www.belgischevogelbond.com. Com com com” Ha ha ha?


Broes Sanders (Foto : Tennis.info)

Share/Save/Bookmark

Meer Abn Amro 2008
  French connection
  Reuzendoder
  Complete desillusie
  Nou nou
  Haase is een gozer
  It's good to be nice!
  Please take your seats

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten