TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Mariya Koryttseva
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Baghdatis: 'It's good to be nice'    22-02-2008
 
Marcos Baghdatis is een kleurrijke verschijning op het ATP-circuit. De Cyprioot zit niet verlegen om een straffe uitspraak, heeft vaak heel uitbundige supporters bij zich en hij is één van die spektakelspelers waarvoor mensen naar tennis gaan kijken. Tennisinfo.be had en gesprek met Baghdatis op het ABN Amro World Tennis Tournament.

In 2006 schoot hij als een raket omhoog op de ranking toen hij de tenniswereld verbaasde met een finale op de Australian Open. Als nummer 54 van de wereld versloeg Baghdatis toen onder andere Roddick, Ljubicic en Nalbandian. In de finale was Federer echter ietsje te sterk. Daarna stond hij 27ste op de wereldranking, maar dat was niet zijn eindklassering. Na Wimbledon dook the bag man de top tien binnen en hij eindigde het jaar als 12de op de ATP-ranking.

Een fantastisch jaar succesvol bevestigen, dat onderscheidt de toppers van de meelopers. Baghdatis bevestigde met verve en toonde aan dat 2006 geen toeval was. Dit jaar loopt het nog niet zo vlot. Zijn beste resultaat was een halve finale in Marseille, maar dat was het dan ook. Het ABN Amro Toernooi van Rotterdam zorgde niet voor een ommekeer. In de eerste ronde verloor Baghdatis in drie sets van de Zweed Robin Soderling. ”Ik voelde met niet zo goed en kwam door mijn halve finale in Marseille pas zondag aan,” zei de Cyprioot.

Baghdatis speelde nu ook niet overdreven slecht tegen Soderling, maar schoot misschien wel te laat wakker. ”Ik begon slecht en dat is niet goed als je tegen iemand als Soderling speelt. Hij serveerde zoals vaker goed en je mag hem dus geen kansen geven, maar dat deed ik dus wel. Zo komt er meteen veel druk, wat het ook niet makkelijker maakt. Tegen dit soort spelers moet je ook de kansen benutten die je krijgt, maar dat lukte vandaag niet.” Toch hield Baghdatis een behoorlijk gevoel over aan zijn partij. ”Ik voelde me naar gelang het verloop van de match beter en mijn spel was ook goed maar ik ben daar niet veel mee uiteindelijk.”

"Ik wil vaker winnen"

Vorig jaar was een goed jaar, maar echt constant was de Cyprioot niet. Sommigen zeggen dat Baghdatis te vriendelijk is voor de échte top. Maar die gaat daar niet mee akkoord. ”It’s good to be nice, no? (lacht) Maar ik heb de winnaarmentaliteit wel degelijk. Een match winnen is voor mij het belangrijkste. Het publiek vermaken is niet mijn hoofddoel.” Over de wisselvalligheid van zijn prestaties blijft Baghdatis rustig. ”Vorig jaar was inderdaad niet constant, maar daar werk ik aan. Ik wil vaker winnen. Misschien moet ik tijdens de matchen iets meer focus hebben. Of misschien heb ik meer tijd nodig om daar in te groeien in vergelijking met anderen. Hoe dan ook komt die constante in mijn prestaties er wel.”

Ondertussen blijft Baghdatis niet bij de pakken zitten. De Cyprioot heeft enkele duidelijk doelen nog dit jaar. ”Ik wil de top tien binnen sluipen en daar blijven. Ook wil ik een medaille behalen voor mijn land op de Olympische Spelen.” Volgend jaar is Baghdatis in principe ook opnieuw van de partij in Rotterdam, maar hij heeft wat raad voor toernooidirecteur Richard Krajicek. ”Misschien moet Richard het court eens wat sneller maken. Momenteel is het een erg traag court, met veel zware ballen ook.” Bij deze weet die dat dan ook weer.

l
Broes Sanders (Foto : Tennis.info)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
2.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten