TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Abn Amro 2008
  Complete desillusie    22-02-2008
 
In 2006 en 2007 werd het ABN AMRO World Tennis Tournament geplaagd door een gecombineerd aantal van ongeveer 20 afmeldingen. Met vrees werden dus de laatste dagen voorafgaande van de editie van dit jaar beleefd.

Gelukkig, het sterke deelnemersveld van 2008 werd slechts onthoofd door de afzeggingen van Novak Djokovic en Jo-Wilfried Tsonga. Jammer dat beide Australian Open finalisten verstek lieten gaan, maar met onder andere Rafael Nadal en Andy Murray in het hoofdschema was er nog genoeg te genieten in Rotterdam. Maar toen was het donderdagavond en lagen alle geplaatste spelers uit het toernooi. Een absurditeit die sinds het toernooi van Nottingham in 2006 al niet meer had plaatsgevonden. Collega Broes Sanders is inmiddels de misère in Ahoy ontvlucht, maar ik moet me de komende dagen nog zien te vermaken met Robin Soderling, Gilles Simon, Michael Llodra en Ivo Karlovic. Ik mag nog van geluk spreken dat ik zelf geen kaartje heb moeten kopen voor het finaleweekend. De fans zullen zich ook dit jaar namelijk weer flink benadeeld voelen.

Vandaag viel dan het laatste slachtoffer van naam, of beter gezegd, de laatste publiekstrekker, toen de Nederlander Robin Haase werd uitgeschakeld. Haase heeft bij vlagen uitstekend tennis laten zien afgelopen week, maar de Franse serve & volleyspeler Michael Llodra was net iets te sterk in twee tiebreaks. Helaas.

Ondanks de vele teleurstellingen blijft het mooi om te zien dat het Sportpaleis in Rotterdam alsnog dagelijks bijna volledig uitverkocht is voor zowel de dag- als avondsessies. Er kunnen zo’n 8.000 mensen terecht in Ahoy dus dat is geen kattenpis.

Van de overgebleven spelers zet ik mijn geld op de grote, vriendelijke reus Ivo Karlovic. De man van 2.08 meter en met schoenmaat 51 doet na zijn overwinningen nooit mee aan het gebruikelijke on-court interview, maar dat komt niet omdat de Kroaat een arrogante kwal is, maar omdat hij geplaagd wordt door stotterbuien. Persconferenties zijn dus ook niet zijn favoriete bezigheid, maar toch doet hij zijn best om de journalisten goed beargumenteerde antwoorden te geven. Chapeau voor Ivo, die zich morgen voor het eerst in zijn carrière kan scharen bij de beste twintig spelers op de wereldranglijst.


(Foto : Chris)

Share/Save/Bookmark

Meer Abn Amro 2008
  French connection
  Reuzendoder
  Complete desillusie
  Nou nou
  Haase is een gozer
  It's good to be nice!
  Please take your seats

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
3.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 4 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten