TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Sebastien Grosjean
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Abn Amro 2008
  French connection    24-02-2008
 
Het ABN AMRO World Tennis Tournament is Franse tennissers de laatste jaren goed gezind. In 2000 won Cedric Pioline in Ahoy, terwijl in 2001 en ’02 Nicolas Escudé zegevierde. Met de winst van Michael Llodra gaat de titel in Rotterdam voor de vierde keer in het nieuwe millenium naar Frankrijk.

Llodra en Robin Soderling maakten er een spannende, gelijkopgaande finale van. Llodra speelde de hele wedstrijd zijn bekende serve & volleyspel, waar Soderling harde baseline klappen tegenover stelde. Toen de Zweed de eerste set had gewonnen leek hij door te stoten naar de winst, maar Llodra herstelde zich en trok uiteindelijk na ruim twee uur spelen in een derde set tiebreak de winst naar zich toe. Een dubbele fout van Soderling in de beslissende tiebreak gaf uiteindelijk de doorslag. Zo kreeg het toernooi toch nog een mooi einde, want ondanks de vroege uittocht van alle toppers was de eindstrijd om van te smullen.

Opvallend was dat Llodra op de persconferentie na afloop openlijk sprak over het feit dat Soderling mentaal niet de sterkste speler op het circuit is. Hij zei dat de Zweed de slagen heeft van een Top-10 speler, maar dat hij soms zijn zenuwen niet de baas kan. Llodra legt daarmee exact de vinger op de zere plek, maar toch is het niet heel erg collegiaal om zo over een medespeler te spreken.

Soderling staat bekend als een kille jongen, die in het ATP-circuit weinig vrienden heeft.
In zijn derde rondeduel tegen Rafael Nadal op Wimbledon afgelopen jaar, haalde Soderling nog de woede van de Spanjaard op de hals door tijdens de wedstrijd opzichtig aan zijn broek te zitten plukken, a la Rafa. Niet netjes van Robin… Misschien dat hij ook geen al te beste band met Llodra heeft…

Toch was Soderling op de persconferentie vanmiddag behoorlijk opgewekt. Het zal te maken hebben gehad met het feit dat de Zweed kan terugkijken op een uitstekende rentree in het circuit, na zeven maanden langs de kant te hebben gezeten met een polsblessure. Hij speelde afgelopen week in Marseille zijn eerste toernooi van het seizoen en versloeg daar direct Richard Gasquet op weg naar de kwartfinale. In de eerste ronde in Ahoy versloeg Soderling in drie sets Marcos Baghdatis, waarna hij eenvoudig doorstootte naar de finale. De Zweed wil dit seizoen terugkeren naar om en nabij de 20e positie op de wereldranglijst. Wanneer hij zo blijft spelen zoals nu zal dat zeker lukken.

Inmiddels is de naam van Llodra al bijgeschreven op de boardings van Ahoy, naast die van alle overige kampioenen in Rotterdam. Na Stepanek in 2006 en Youzhny vorig jaar valt er voor het derde jaar op rij een verrassende overwinnaar te noteren, en geen grote naam. Toch is ook de 35e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament uitstekend bezocht, met een totaal aantal toeschouwers van net onder de 105.000. De maximale capaciteit van een week in Ahoy is 110.000, dus dat zijn geweldige cijfers. De toeschouwersaantallen dragen bij aan de keuze van de ATP om het evenement uit te roepen tot beste toernooi van het jaar. Maar toch ligt mijn hart meer bij de Proximus Diamond Games in Antwerpen.

Namens college Broes en mijzelf hoop ik dat wij u afgelopen week weer hebben vermaakt met de toernooiblog. We hebben het werk met plezier gedaan. Tot gauw!


(Foto : Tennistory)

Share/Save/Bookmark

Meer Abn Amro 2008
  French connection
  Reuzendoder
  Complete desillusie
  Nou nou
  Haase is een gozer
  It's good to be nice!
  Please take your seats

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
3.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 2 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten