TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Sebastien Grosjean
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Caroline Wozniacki, toptalent uit het Noorden    22-10-2008
 
Caroline Wozniacki, één van de beloftes van het vrouwentennis, werkt stap voor stap aan haar weg naar de top. "Ik ben nu nummer 16 van de wereld. De volgende stap is de top-10."

De Deense Caroline Wozniacki is 18 jaar en bezig aan een steile opmars op de wereldranglijst. Bij de junioren gooide ze al hoge ogen door Wimbledon te winnen. Haar talent en uitstraling leverden haar in 2007 een uitnodiging op voor het prestigieuze exhibitietoernooi van Hong Kong, waar ze aan de zijde van Kim Clijsters het dubbelspel won. Toen nog vooral bekend als juniore, nu een subtopper en rijzende ster. Op het veld is Wozniacki professionalisme ten top, naast het veld is ze een bijzonder sympathieke, goedlachse jongedame. Wij hadden in Luxemburg een gesprekje met dit meisje dat ongetwijfeld nog vele potten zal breken op het circuit.

De naam “Wozniacki” klinkt niet echt Scandinavisch. “Klopt,” zegt Caroline. “Mijn beide ouders zijn Pools. Maar ik heb altijd in Denemarken gewoond.” Met haar rijzige gestalte, blonde haar en blauwe ogen heeft ze ook een Scandinavisch uiterlijk.

Wozniacki komt uit een sportieve familie. “Mijn familie speelt allerlei sporten, vooral mijn broer. Hij probeerde alles uit, en ik deed met hem mee. Volleybal, handbal,... Dat speel ik nu soms nog, maar het is een beetje gevaarlijk.” Hoe is ze dan in het tennis terechtgekomen? “Als kind speelde ik tennis voor het plezier. Helaas wilde er nooit iemand met mij spelen, omdat ik te slecht was... Natuurlijk wilde ik dan bewijzen dat ik níet slecht was, dus sloeg ik balletjes tegen de muur. Het werd steeds plezieriger, en van het één kwam het ander,” lacht ze. In het tennis kijkt Caroline vooral op naar Steffi Graf en Martina Hingis. “Ze waren zo getalenteerd, zo goed.

Dit jaar was het jaar van de grote doorbraak voor Wozniacki. Ze won haar eerste drie toernooien. Heeft dat haar veranderd als speelster? “Veranderd niet echt. Het is nooit gemakkelijk om een toernooi te winnen, en die zeges hebben me vooral veel vertrouwen gegeven,” legt de kampioene van Stockholm, New Haven en Tokyo uit. “De eerste zege in Stockholm was speciaal omdat het een beetje ‘thuis’ is voor mij, maar iedere toernooizege geeft een fantastisch gevoel. Ik kan niet zeggen welke nu de mooiste was.” In Luxemburg probeert ze vierde toernooizege op haar palmares te schrijven. “Maar het is een sterk bezet toernooi, met veel jonge speelsters zoals ik, en meisjes als Dementieva en Mauresmo. Ik ben ook pas ziek geweest, dus het is een beetje afwachten hoe mijn lichaam reageert. Zeker is dat de ondergrond me hier ligt,” vertelt Wozniacki.

Dit jaar won Wozniacki ook voor het eerst van meisjes uit de top 10. In Eastbourne vernederde ze bijvoorbeeld Svetlana Kuznetsova, in de finale van New Haven versloeg ze Anna Chakvetadze. Toch refereert ze zelf naar een andere wedstrijd als haar ‘beste match van het jaar’. “Het is sowieso moeilijk om te zeggen wat de beste wedstrijd is. Ik denk die tegen Azarenka op de US Open. We hebben heel veel goede rally’s gespeeld, het was ook een heel geladen wedstrijd. Jammer dat er iemand moest verliezen.

Wozniacki kijkt ook naar de toekomst. “Ik ben nu nummer 16 van de wereld. Het volgende doel is nu de top 10 te halen, en dan zien we wel.” Na dit toernooi neemt ze enkele weken rust. “Bijpraten met m’n familie, mijn vrienden, ontspannen; en dan begin ik aan de voorbereiding voor 2009. Dat gaat dan vooral over conditietraining, en een paar technische dingen in het tennis. De echte ‘tennistraining’ staat eigenlijk pas op het einde van die voorbereidingsperiode op het programma,” vertelt Wozniacki, die momenteel van plan is in Auckland aan het nieuwe tennisseizoen te beginnen.

Caroline Wozniacki’s intrinsieke talent is zeker van die orde dat ze op een dag een kandidaat-grandslamwinnares wordt. Welk toernooi zou ze nu het liefst winnen? “Als ik echt mag kiezen – Wimbledon. Ik hou van het toernooi, van het gras, en van de tradities errond.” We wensen haar van harte toe dat ze die droom mag waarmaken.


Elise Vermariën (Foto : Tennisinfo.be)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
1.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 2 bezoekers online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten