TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Geen jarigen vandaag
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Kim Clijsters    04-01-2010
 
Kim Clijsters speelde in 2009 amper vier toernooien, maar won wel de US Open. De Belgische hoopt in het nieuwe tennisseizoen opnieuw te schitteren op de grote toernooien en waarom ook niet op de Australian Open in Melbourne?

Kim Clijsters is geliefd in AustraliŽ, zeer geliefd. Ze was ooit verloofd met Lleyton Hewitt, maar ook zonder die relatie is Clijsters ťťn van de meest populaire gezichten op het vrouwentenniscircuit.

In Brisbane werd bij haar gepolst of ze de "Aussie"-status wenste te delen met Ana Ivanovic nu die samen is met de Australische golfer Adam Scott. "Natuurlijk, ik zal het haar vertellen in de kleedkamers. Best grappig, wel! Ik zag Ana trouwens al trainen in Brisbane. Ze ziet er erg afgetraind uit. Je ziet meteen aan de speelsters wie hard getraind heeft en wie eerder gerust heeft."

Hoe heeft Clijsters zich zelf voorbereid op het nieuwe seizoen? "Ik heb heel hard gewerkt, want ik weet uit ervaring dat het niet makkelijk is om in de hitte te spelen. Ik hoefde ook niet te pauzeren na vorig seizoen, want ik begon pas laat met toernooien spelen. Ik had ongeveer negen weken de tijd om te trainen, ook fysiek. Ik voel me super nu, een heel verschil met enkele jaren geleden toen ik vaak kampte met blessures."

Clijsters heeft geen ambitie wat betreft de ranking. Ze richt zich eerder op grote toernooien. "Ik ben een beetje ouder en wijzer nu. Ik heb een toernooikalender opgegesteld zodat ik fit aan de start van de grote toernooien kom." Het eerste grote toernooi dat eraan komt, is de Australian Open. Droomt Clijsters al van een eerste zege in Melbourne nadat ze er in 2004 al eens de eindstrijd haalde? "De Grand Slams zijn erg belangrijk en bovendien is de Australian Open een toernooi waar ik altijd graag gespeeld heb. Er op een dag winnen, zou fantastisch zijn, maar er zijn zo veel speelsters die graag in Melbourne willen winnen. Ik ga er alvast alles aan doen en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik merk wel dat ik nu telkens tot favoriete gebombardeerd wordt omdat ik de US Open won. Ik beschouw dat als een compliment, maar ik besef dat elke match gespeeld moet worden. Ik moet mijn beste tennis blijven spelen en alles match per match bekijken."


Bart Vandezande (Foto : maltphoto@comcast.net)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
1.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 BelgiŽ - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten