TennisHome.nl TennisHome.nl     Tennis.de TennisPlanet.be
 
 
 
Left
Nieuws
Actueel
Belgen deze week
Archief
 
Tennisinfo.be
Vrouwen
Tennisinfo.be
Speelsters
Toernooien
WTA ranking
WTA resultaten
Fed Cup
 
Tennisinfo.be
Mannen
Tennisinfo.be
Spelers
Toernooien
ATP Ranking
ATP Resultaten
Davis Cup
 
Tennisinfo.be
Varia
Tennisinfo.be
Terug in de tijd
Specials
Player of the week
Interviews
Mailinglist
Tennishero
Links
 
TennisPlanet.be
TennisPlanet
TennisPlanet.be
Bespanmachines
Vandaag jarig
Justine Henin
Op de bal met
Xavier Malisse
Xavier Malisse

meer interviews
Rolstoeltennis

Rolstoeltennis
Detail - Interviews
  Dinara Safina    11-01-2010
 
2009 was het jaar van de doorbraak voor Dinara Safina die 26 weken op nummer 1 stond. Enkele weken nadat ze nummer 1 werd, won ze in Rome en Madrid en haalde ze voor de tweede keer de finale op Roland Garros. Het tweede deel van het jaar bleek veel moeizamer te verlopen voor de Russische die het jaar met een negatieve noot eindigde door met een rugblessure te moeten opgeven op de Masters.

Hoe gaat het vandaag met Dinara Safina? “Ik voel me goed en kan pijnvrij spelen. Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn in Brisbane. Sommige mensen dachten dat ik ook in Sydney niet kon spelen, maar gelukkig herstelde ik snel. Bovendien heb ik zo ook wat kunnen wennen aan de hitte hier.”

Dinara Safina hield na de Masters drie weken rust: “Ik heb tijdens die drie weken compleet niets gedaan. Ik heb wat vakantie gehad samen met Anastasia Myskina en haar gezin. Het deed deugd om eens volledig niets te doen, lekker lui te zijn. Dan ben ik naar Monaco gereisd en ben ik met lichte trainingen begonnen. Ik kon wel enkel forehands slaan, want backhands waren uit den boze. Drie weken lang heb ik enkel maar forehands geslaan. Ik mocht ook niet te veel bewegen, maar na een nieuwe scan werd het licht op groen gezet. Ik ben voor kerst dan naar Moskou gevlogen, daarna kwam ik terug naar Monaco om dan weer naar Australië te vliegen.”

Safina kreeg het vorig seizoen hard te verduren omdat ze nummer 1 was zonder een Grand Slam te hebben gewonnen. Wat denkt ze er zelf over? “Het blijft een droom die waarheid werd toen ik op de eerste plek belandde. Dan maakt het echt niet uit wat anderen zeggen. Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening. Ik heb het bereikt en niemand kan me het afpakken. Ondanks de blessure was het mijn beste jaar ooit. Ik ben er heel fier op en heb nog heel wat jaren voor de boeg. Ik wil uiteraard dolgraag een Grand Slam winnen, dus blijf ik hard werken. Ik geef steeds de volledige 100%. We zullen zien of het ook echt zal gebeuren, maar ik doe alleszins mijn uiterste best.”

De Russische was de laatste speler die Justine Henin kon kloppen voor ze op pensioen ging. Wat denkt Safina over Henins comeback? “Ze is een geweldige speelster. Ik heb enkele van haar matchen in Brisbane op tv gezien en ze speelde alsof ze nooit is weggeweest. Dat geldt zeker ook voor Kim. Het lijkt alsof ze slechts enkele weekjes zijn weggeweest. Het is geweldig voor het tennis dat ze terug zijn.”


Bart Vandezande (Foto : east players)

Share/Save/Bookmark

Meer Interviews
  Xavier Malisse
  Kirsten Flipkens
  Xavier Malisse
  Pat Cash
  Mats Wilander
  Zijn tenniservaring
  Sabine Lisicki
  Jelena Jankovic
  Kim Clijsters
  Francesca Schiavone
  Shino Tsurubuchi, Serena's worst nightmare
  Rafael Nadal

Extra
 

 
Nieuwsbrief
Tennisinfo Nieuwsbrief
 
Video Portal
3.jpg
Nieuwe video's
Tennisblog.be
De Tennisblog bij uitstek!
Poll
Hoeveel Grand Slams wint Roger Federer in 2014?
1
2
3
4
Geen idee
 
 
Tennisinfo
zoekt medewerkers
Partners
Tennisforum.be
Virtual Tennis Tour
Zoeken
 
Rss
© Tennisinfo.be 2005-2014 België - Contact - Info - 1 bezoeker online - TennisPlanet.be - Tennisprojecten